Opleiding voor professionals;
“Eindelijk begrepen”

Als docent, coach, pedagoog of zorgbegeleider is het waardevol als je de boodschappen van emoties kunt inzetten in je communicatie met leerlingen, ouders of cliënten. Deze opleiding leert je te communiceren met en via emoties, voor een liefdevolle communicatie en het beter begrijpen van elkaar. 

Docenten, pedagogen, coaches en sociaalmaatschappelijke hulpverleners

Als professional geef je sturing aan  leerlingen, ouders en clienten. Je probeert hun kwaliteiten optimaal te benutten. Communicatie is daarbij een heel belangrijk onderwerp. Begrijpen jullie elkaar en is er verbinding? Noodzakelijke ingrediënten voor een goede samenwerking en persoonlijke ontwikkeling van de jeugdigen.

De huidige kinderen en jeugdige communiceren veel meer vanuit hun emoties dan wij vroeger de kans voor kregen. Daarom is het aan te raden om de werkelijke boodschappen van deze emoties te leren. Om vanuit de positieve boodschap van de wellicht negatief beoordeelde emotie, te kunnen gaan communiceren.

 

De opleiding “eindelijk begrepen” leidt je op tot een communicatie-expert op het gebied van emoties. Het is onze missie om jonge kinderen, jeugdige en zeker het ongeboren kind, op te kunnen laten groeien vanuit de positieve boodschappen van ons nu nog negatief te ervaren emoties. Dat ze voelen dat hun emoties hun interne adviseur is bij elke keuze of situatie. 

 Tijdens de opleiding ontdek je de geheimen van onze  emoties, waarvan we er minstens 252 hebben. Je leert de onderliggende boodschappen ervan kennen en toepassen. Je krijgt tools aangereikt om je leerlingen of cliënten te leren hoe ze gebruik kunnen maken van de boodschappen van emoties bij henzelf en bij een ander.

Door gebruik te maken van de werkelijke positieve betekenis van onze (mogelijk negatief beoordeelde) emoties, ervaar je dat er meer duidelijkheid ontstaat en er minder conflicten ontstaan. Jouw leerlingen/cliënten zullen zichzelf beter begrepen voelen en bij voldoende oefening ervaren ze de emoties als leidraad voor de richting in hun leven. Je creëert een soort van intern navigatiesysteem.

Wat vraagt het van jou?

De training is niet eenvoudig. Er worden dan ook de volgende eigenschappen van je gevraagd;

  • Open instelling
  • HBO denknivo 
  • Nieuwsgierigheid
  • Reflectievermogen
  • Samenwerking
  • Lef

Praktisch

Communicatie-expert op het gebied van emoties.

De opleiding bestaat uit een basismodule van 8 online bijeenkomsten (zolang fysieke ontmoetingen in groepen niet mogen) en daarna nog 6 verdiepingsdagen gericht op de communicatiewijze van de emoties. 

Ter afronding wordt er nog een toets afgenomen. 

Wil je meer informatie omtrend datums en prijzen. Klik dan op hier om de brochure aan te vragen. 

 Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat van “communicatie-expert op het gebied van emoties”. Hierdoor ben je bevoegd om het gedachtegoed aan andere te onderwijzen. 

Je doet natuurlijk niet zomaar een investering in jezelf en organisatie, daarvoor wil je eerst echt goed weten of deze training een bijdrage voor jouw werk is. Vraag daarom het gratis kennismakingsgesprek aan via onderstaand contactformulier.

Neem contact op voor een telefonische kennismaking!

5 + 8 =