Training voor professionals;
“De sturende rol van emoties”

Als docent, coach of zorgbegeleider is het waardevol als je de boodschappen van emoties kunt inzetten in je communicatie met leerlingen, ouders of cliënten. Deze training leert je hiervoor effectieve handvatten te gebruiken. 

Docenten en begeleiders van jeugd

Als professional geef je sturing aan je leerlingen, ouders en clienten. Je probeert hun kwaliteiten optimaal te benutten. Communicatie is daarbij een heel belangrijk onderwerp. Begrijpen jullie elkaar en is er verbinding? Noodzakelijke ingrediënten voor een goede samenwerking en persoonlijke ontwikkeling van de jeugdigen.

De huidige kinderen en jeugdige communiceren veel meer vanuit hun emoties dan wij vroeger de kans voor kregen. Daarom is het aan te raden om de werkelijke boodschappen van deze emoties te leren. Om vanuit de positieve boodschap van de wellicht negatief beoordeelde emotie, te kunnen gaan communiceren.  Heb jij het idee dat de communicatie binnen jullie organisatie wel een vernieuwende impuls kan gebruiken? Meld je dan nu aan via het contactformulier onderaan voor een gratis kennismakingsgesprek.

 

De specialisatie training “communiceren via de emoties”, is een hele effectieve methode om in te zetten bij de volgende doelgroepen en thema’s:

 • Hooggevoelige mensen.
 • Milleniums 
 • Jongeren en volwassenen met ADHD/ADD/PDD-NOS.
 • Kinderen met klachten op het sociaal emotionele vlak (hoogbegaafdheid)
 • Bij mediation en relatietherapie
 • Mis-communicatie binnen gezinnen

 Tijdens de training ontdek je de geheimen van onze communicatie emoties, waarvan we er minstens 252 hebben. Je leert de onderliggende boodschappen ervan kennen en toepassen. Je krijgt tools aangereikt om je leerlingen of cliënten te leren hoe ze gebruik kunnen maken van de ervaren emoties bij henzelf en bij een ander.

Door gebruik te maken van de werkelijke positieve betekenis van onze (mogelijk negatief beoordeelde) emoties, ervaar je dat er meer duidelijkheid ontstaat en er minder conflicten ontstaan. Jouw leerlingen/cliënten zullen zichzelf beter begrepen voelen en bij voldoende oefening ervaren ze de emoties als leidraad voor de richting in hun leven. Je creëert een soort van intern navigatiesysteem.

Wat vraagt het van jou?

De training is niet eenvoudig. Er worden dan ook de volgende eigenschappen van je gevraagd;

 • Open instelling
 • Nieuwsgierigheid
 • Reflectievermogen
 • Samenwerking
 • Lef

Praktisch

De training bestaat uit acht trainingsdagen, verdeeld over vier of zes maanden met daartussen huiswerkopdrachten. Tussen de ontmoetingsdagen is er mail contact om je vraagstukken te behandelen. We werken in kleine groepen, minimaal 8 en maximaal 15 personene per training. Hierdoor krijgt iedereen de aandacht die het verdiend.  Voor meer info over de mogelijkheden en kosten, verwijs ik je naar het contact formulier voor een gratis kennismaking.

Na afronding van de training ontvang je een certificaat van “gespecialiseerd communicatiecoach op het gebied van emoties”.

Je doet natuurlijk niet zomaar een investering in jezelf en organisatie, daarvoor wil je eerst echt goed weten of deze training een bijdrage voor jouw werk is. Vraag daarom het gratis kennismakingsgesprek aan via onderstaand contactformulier.

Neem contact op voor een telefonische kennismaking!

2 + 8 =